Qui sóc

quisoc

Girijâ Saraswati

Titulada com a professora de Ioga per l’AEPY (Asociación Española de Practicantes de Yoga) reconegut per UEY (Unión Europea Yoga).
Creadora de la plataforma “Ioga a Domicili”, l’any 2008.
Actualment inicia un nou projecte a Menorca que anomena “Creative Growth”, en el què Art i Yoga s’uneixen, per impartir jornades, tallers, caps de setmana i retirs, amb la col.laboració d’altres professionals.

El seu interès per la recerca del Ser és palpable des de molt jove, primer de la creença religiosa acompanyada de la seva mestre de catequesi Teresa Pujol, així com amb el treball en grup de la gallega Enedina Lamelas i en Carlos s’introdueix en la visió i comprensió del seu propòsit de vida, i que es desenvoluparà en la unió del què es la seva experiència personal amb la experiència estètica com artista.

La seva experiència personal amb el món del ioga, concretament comença l’any 2000 amb la contemplació-meditació al costat del Xavier Melloni (teòleg-antropòleg), i del hatha yoga amb la Montserrat Pons i la Chetana (Auraioga) amb un coneixement teòric i pràctic del sistema del ioga.

El 2003 coneix personalment a Swami Nityananda Saraswati, deixeble de Swami Muktananda Saraswati rebent l’experiència per primera vegada la transmissió d’un mestre a través del kirtan i el satsang en viu. Aquesta vivència la va fer dirigir al camí del ioga amb més enfoc i determinació, i prèn la determinació de fer la formació per a professors de ioga creada per l’AEPY, amb l’escola Auraioga (Manresa, Barcelona).

Seguidament coneix a Swami Niranjananda deixeble de Paramahansa Satyananda Saraswati del Nord de la Índia, del qui rep iniciació del mantra.

Tots aquests mestres van conduir-la en el llinatge i estudi i contemplació dels diferents camins del ioga.
A través del text de la Bhagavad Gita de la mà de Swami Satyananda Saraswati (www.advaitavidya.org) s’estabilitza amb la pràctica espiritual personal.
De l’experiència interna de recolliment, en neix l’iniciativa d’oferir el servei de Ioga a Domicili (www.iogaadomicili), una proposta d’acompanyament i guia a les persones interessades en el ioga al propi domicili, setmanalment, quinzenalment o en caps de setmana iòguics.

Des de la senzillesa i profunditat del Doctor en filosofia Josep Mª Duch, s’introdueix als Yoga Sutras de Patanjali i l’Ayurveda, que l’inspirarà en la seva tesis doctoral sobre el procés artístic i la contemplació.

Posteriorment també s’ha format amb coneixements de Flors de Bach i Pilates, els quals pot inspirar alguns dels seus practicants amb aquestes altres metodologies, i introdueix els Olis Essencials de Young Living, si s’escau oportú.

“Gana sabiduría de las experiencias pasadas y usa esa sabiduría para mejorar el presente.”