Mantra Khenpo Pema Chopel Rinpoch

Filed in Mantra, Yoga by on F j, Y

Mantra és una paraula que amb sànscrit està composta de 2 parts, man que provè de manas( ment ), observeu que amb anglès és similar mind, d aquí l arrel de les llengües indoeuropeas)
i tra- de trayati que es podria traduir com el verb alliberar, per tant un mantra al què faria a diferència de la música creada per el goig dels sentits, es amb una intencionalitat clara i directe, alliberar la ment, ajudar a la ment; però alliberar-la de què?
doncs per exemple de pensaments, siguin repetitius, com no necessaris en al moment present… tbè per ajudar a la ment que no es retro-alimenti de la creença del propi personatge constantment, i quan aconseguim que això vagi succeïnt la persona s’ allibera del pes i del ” mirar-se només el seu melic” per dir-ho grosserament…

Tambè trobarem mantras amb una intencionalitat clara, sigui protecció, equilibri, potenciar salut, invocar, acompanyar a processos com durant la sadhana ( pràctica espiritual del format que sigui, ioga, meditació, creació, servei…)…

Trobem mantras a les diferents tradicions i religions,avui us adjunto un de budista tibetà, que és dirigit a la salut, per tant a potenciar-la…
la meva experiència amb aquest mantra es que m’activa la glàndula timo i per tant m’adono que el meu sistema inmonològic s’activa i crec que ho fa seguint la vibració, harmonia i equilibri que porta implícit aquesta suma de “sons-notes” cantades i tocades.

Personalment jo havia conectat al llarg dels darrers 10 anys sempre amb mantras cantats amb sànscrit i més de la tradició del sanatsna dharma (hinduisme).

Us l’adjunto ” i hope ” us acompanyi, us abraço, us envolcalli…

Recordar que no es aconsellable escoltar de manera continuada els mantras mentres conduïm o hem de fer ” feines” on l’atenció està en quelcom vinculat amb màquines, producció amb motor, etc.ja que l’espai cerebral que rep aquest impacte és l’ intuitiu i podríem entrar o canviar en un altre estat de consciència i això crees algún tipus d’accident o despiste produït en l’ enfoc profund del mantra.

Gaudiu-lo, que l experiència del “Rasa” esdevingui espontàniament amb tu amb aquest instrument ” escala” per ajudar ” elevar/nos”

ommm pau pau pau

http://www.youtube.com/watch?v=xAzTuwWqo2w
Khenpo Pema Chopel Rinpoche – The Mantra of Medicine Buddha

About the Author ()

Comparteix l'art i el yoga. Doctora en Belles Arts per la UB. Titulada com a professora de Ioga per l'AEPY (Asociación Española de Practicantes de Yoga) reconegut per UEY (Unión Europea Yoga). Creadora de la plataforma "Ioga a Domicili", l'any 2008.

Comments are closed.