Yoga Nidra


Què és el Yoga Nidra?

El Yoga Nidra és una tècnica per relaxar-se profundament de forma conscient.

Es una poderosa eÏna per a treballar la ment, en la que podem rebaixar el grau d’estrès, ajuda a relaxar-se per dormir millor, i amb una pràctica regular ajuda augmentar la consciència de tota la persona.

Es desenvolupa amb un sistema ordenat amb diferents esgraons de profunditat.

Segons cada propòsit es realizen sessions curtes o llargues e incloses dins d’una sessió completa de Ioga a Domicili, o via Skpye.

D’on sorgeix el Yoga Nidra?

Prové de milers d’anys, d’un text tàntric antic. Fou recuperada per a un iogui contemporani del Nord de la India, Paramahansa Satyananda Saraswati. Ell va adaptar la tècnica antiga i va cambiar els mantras específics per nombrar les diferentes parts del cos; per tal de que l’home modern pogués seguir i fer la pràctica amb més facilitat.

Etimologia

Per definir-ho de manera breu seria: Yoga: unió conscient; Nidra: estat de somni conscient.

Yoga Nidra sovint es tradueix com el son profund o conscient. Però al què succeeix es que ens porta a un estat diferent de l’ordinari, a l’estat de nidra; aquest estat està més enllà o és més subtil que els procesos mentals dels estats de vigilia o el de somni.

Quina posició?

En principi es realitza estirats a una superfície estable, sigui al terra, sobre el sofà o al llit; quan hi ha dificultat es pot realitzar assentat o incorporat, però sempre dins a una posició estable, còmode i de quietud tot al llarg de la pràctica.

Com es desenvolupa?

No implica esforç físic, però si un treball mental, simplement s’ha d’anar seguint la veu de l’instructor/a que dirigeix la pràctica d’una manera sistemàtica, acompanyant la consciència tota la sesssió.

Quan dura una sessió de Yoga Nidra?

Poden fer-se sessions curtes d’uns 25 minuts mínim fins a sessions de 60 minuts aproximadament.

Una persona experimentada pot autoguiar-se la pràctica i realitzar tan sols els primers graons de la pràctica i fer-ho als descansos de la feina, etc. amb una durada inclús més curta.

Què promou aquesta pràctica?

La tècnica ens porta a una relaxació profunda, perquè es promou entrar a un estat de quietud, similar a com si anèssim a “dormir” però mantenint un deix de consciència durant tota la pràctica, i aquest es l’estat que ens apropa al Nidra.

Per què serveix?

El estar profundament relaxat però conscient, es on es pot sembrar noves llavors, per a nous propòsits que volem aconseguir, canviar, erradicar tendències o addiccions, etc.

Es per això que es una eïna tan potent en aquest món tan ràpid i que hem de ser tan efectius amb tot, perquè ens ajuda a relaxar-nos i alhora a conectar amb la pròpia força interna, i a entrenar, dirigir i buidar la nostra ment, la conscient i la inconscinet, per tal de que després poguem ser més acertats en el nostra dia a dia.

Beneficis a curt i llarg termini del Yoga Nidra

El benefici més evident amb la pràctica del Yoga Nidra és la relaxació profunda en la que el practicant arriba i surt de l’estat ordinari. Aquesta relaxació podrà actuar a diferents nivells, depenent de cada persona, i del propòsit i regularitat en que cada practicant ho fa.

Es diu que “1h de Yoga Nidra correspon a 4h de dormir”, si es practica conscient i de forma regular.

A qui va dirigit aquest tipus de pràctica?

A qualsevol persona que vulgui posar les condicions necessàries per millorar aspectes d’un mateix no desitjats i/o despertar el seu màxim potencial

Requeriments

No es requereix cap tipus de pràctica iòguica anterior, ni depèn de l’estat físic en el que estàs.

Nota

En el cas de que et trobis amb alguna problemàtica concreta de salut, o tinguis problemes mentals i/o emocionals greus o patològics, cal consultar abans de realitzar aquesta audio-guía, per tal de ser aconsellat quin tipus de sessió et pot realitzar més eficient en el teu cas o situació concreta.

No es recomana practicar Yoga Nidra en estats d’esquizofrenia.

Beneficis amb la pràctica regular

Per tant, si realitzem de manera regular, la pràctica de Yoga Nidra aconseguim netejar, buidar i ordenar la nostra part interna, afluixar les tensions, i mantenir un bon estat d’equilibri i unió amb nosaltres mateixos i amb tot allò que tenim en les nostres vides; que en definitiva es el camí que ens porta la pràctica regular del Ioga.

Inicia’t el Yoga Nidra

Escriu-nos  per concretar un horari disponible, per tu o si vols que organitzem una sessió de Team Building de Ioga per la teva empresa, que beneficia a l’estat mental del teu equip humà i professional.

També faig sessions a grups reduïts de persones, amics, que tinguin les mateixes condicions a desenvolupar.

Consulta’m a: girija.saraswati@gmail.com