Interiorització

L’estadi de recollir els sentits és molt gratificant

Per fer un camí d’autoconeixement, un dels passos o accions que fem és arreplegar els sentits (de la vista, del gust, del tacte, olor, i l’oïda). Bé, aquest darrer depèn de la tècnica que utilitzem no el tancarem del tot (per exemple, amb la pràctica de Yoga Nidra ens guía la veu, si ho fem amb suport d’algú). El fet de recollir-nos ens permet prendre més atenció i consciència del nostre estat (mental, físic, emocional, energètic i subtil), com per exemple:

Tancar els ulls ens ajudarà a no distreure’ns amb cap objecte o subjecte extern.

No connectar amb cap record del sentit del gust, ens permetrà sentir-nos més presents.

Percebre la part interna del cos sense el límit de la pròpia pell ens ajudarà a percebre la totalitat interior del volum corporal, els seus òrgans, i no fixar-nos en la limitació que ens recorda la pell del nostre cos.

Si bé es cert que sovint a les sessions de ioga s’empra els encens o els olis essencials per acompanyar-nos, evocar-nos certes sensacions, si no estem pendents d’quest sentit també ens permetrà endinsar-nos en la infinitud del nostre Ser, sense nom, ni forma.

I si el què volem fer és tancar totes les portes, incluïda l’oïda, ens submergirem al silenci interior, percebent potser a l’inici en el so de la pròpia respiració, del batèc del cor, però poc a poc, deixarem de sentit tot so extern.

És una experiència totalment subjectiva, i que no es pot forçar a que un la senti o no, nosaltres només et donarem eïnes per tal de que tu t’endinsis dins teu, i experimentis aquest esgraó de la pràctica del ioga, l’interiorització.

Aquest estadi el treballarem d’una manera o altre, segons les vostres necessitats, del dia i del camí que junts dibuixem en el transcurs del teu recorregut personal.